Henkilöesittelyssä Uku Nurm

Koska olet aloittanut sukellusharrastuksen?

Ensimmäinen laitesukelluskokemukseni on vuodelta 2016, kun pitkään kerättyään rohkeutta, menin lomamatkalla Rodoksella, PADI sukelluskeskuksen tukialukselle, kahden sukelluksen laitesukelluskokeilulle. Yllätyin, että sukellustukialuksen toiminta koulutuksineen olikin kummallisesti puoleensavetävä. Sukelluskokeilu oli odotetusti lumoava ja jännä, joten päätös hakeutua seuraavaksi OWD kurssille oli itsestäänselvyys.

Mikä herätti kiinnostuksesi lajia kohtaan ja miten päädyit mukaan Simppujen toimintaan?

Lapsuudenajan unelmat ja snorklaukset rantavesissä ovat aina ylläpitäneet haaveita kokeilla joskus sukeltamista.
Muutaman vuoden kerättyään sukelluskokemusta lomamatkoilla lämpimissä vesissä oli sukellusnälkä kasvanut sen verran, että 2020 keväällä oli aika kypsä seuraavalle seikkailulle nimeltään ”Suomisukellus” ja Simput hyväksyi minut seuraan. Osallistuminen seuran tarjoamille koulutuksille on ollut paras tapa tutustua ”Suomisukellukseen” ja Simppujen toimintaan sekä maalla että merellä. Isot kiitokset tuesta ja neuvoista seuran kouluttajille Markolle ja Mikalle.

Mikä sukeltamisessa on parasta?

Jokainen sukellus on minulle merkityksellinen henkireikä sekä uusi kiehtova seikkailu.

Mitä sukeltamiseen liittyviä kursseja olet käynyt?

PADI AOWD jälkeen seurasivat SSI koulutukset Divemasterin tasolle ja tekniikkasukelluskurssit SSI Extended range 45m asti. Tänä kesänä lisääntyi syvyysluokitus 48m asti, CMAS Recreational Trimix kurssilla.

Kuinka monta sukellusta lokikirjaasi on ehtinyt kertyä?

Lokikirjan kirjaukset lähestyy vasta kahta ja puoltasataa.

Mikä on paras tai mielenkiintoisi sukelluskokemuksesi tähän mennessä?

Parasta en osa sanoa, mutta mielenkiintoisia ovat olleet nähdä yöllä erakkoravut vaeltamassa tai saalistavan barrakudan nappamassa lampun valokeilaan osuneen kalan. Kilpikonnan kohtaamiset ovat aina ihanat. Sydämentykytystä taas ovat taas aikaan saaneet muutamat säppikalahyökkäykset ja joskus olen yllättynyt, kun remora halua ottaa kyydin tarttumalla kinttuun.

Onko sinulle muodostunut jokin suosikkikohde, jossa sukellat mielellään uudestaankin?

Vielä ei ole suosikkikohdetta löytynyt, mutta paikat mitkä kuhisevat elämää on aina uudestaan sukeltamisen arvoisia.

Mitkä ovat seuraavat sukeltamiseen liittyvät suunnitelmasi?

Haluaisin kokemuksen kartuttamiseksi suorittaa luolakurssit ja kokeilla miltä kropassa tuntuu vieläkin syvemmät sukellukset. Haaveilen myös, että rebe tulisi joskus hankittua.

Onko sinulla joku haave tai toive kohteesta, jonne ehdottomasti haluaisit päästä sukeltamaan?

Toivelistallani on monia kohteita, mistä etupäässä ovat hetkellä Silfra, Plura ja Maltan lukuisat hylyt. Manta-kohteet ovat jättäneet toistaiseksi tyhjin käsin, joten haluaisin matkustaa myös Indonesiaan, mantojen näkemisen toivossa.

Mitä odotat seuran hallituksessa mukana olemiselta?

Seuran toiminta on myös paljon muuta kun pelkää sukeltamista ja pullojentäyttöä. Hallituksessa mukana oleminen antaa hyvän mahdollisuuden nähdä ja ymmärtää, mitä kaikkea seura on pintaa syvemmällä. Toivon mukaan hallituksessa saadaan tehtyä järkeviä päätöksiä ja pidettyä talous tasapainossa.

Mitä muuta kuin sukeltamista harrastat?

Seikkailunhaluisena tykkään matkustaa ja kokea luonnon henkeäsalpaava kauneus. Mahdollisuuksien mukaan koluankin matkakohteen sukelluspaikkojen rinnalla myös korkeat maisemahuiput. Laskettelurinne on myös hyvä paikka arjesta irtiottoon.

– Simpputiedote 11 / 2021