Henkilöesittelyssä Tero Tuomarmäki

Tero Tuomarmäki, joka myös Pikku-Terona tunnetaan, on jo ollut mukana seuran toiminnassa jo kauan. Tutustutaanpa hieman tarkemmin, millainen sukeltaja Tero on.

Koska aloitit sukellusharrastuksen?

Sukellusharrastus alkoi vuonna 1993, norpissa.

Mikä sai innostumaan lajista?

Kiinnostihan vesi jo aiemminkin, Cousteaun seikkailut ja muuta vastaavaa.

Miten päädyit Simpuksi?

Olin eräässä tapahtumassa missä Turusen Antti oli levittänyt filtin päälle takkiliivin pullon ja muuta sukellussälää. Niitä sitten hetken kokeiltua ja räpellettyä syttyi ajatus tulla hallilla käymään ”ja katsomaan”. Siitä se ajatus sitten lähti….. Norpissa muutama vuosi ja sitten P1-kurssille kun ikä riitti.

Mikä on parasta sukellusharrastuksessa?

Irtiotto arjesta, tekeminen veden äärellä (kunhan ei keinu), painottomuus kun vajoaa kohti syvyyksiä ja sitten palkintona hylky.

Mikä on paras tai mielenkiintoisin sukelluskokemuksesi tähän mennessä?

hmm… Niitä on monta. Eri paikoissa erilaisia. Aivan huippu oli Narvikin ekakerta ja siellä Blackwatch hylky. Veden kirkkaus meressä kun lampun kantama ei riitä, tilavia välejä, selkeää näkyvyyttä ja taisi siellä tulla tehtyä jonkun verran decoakin.

Kuinka monta sukellusta lokikirjaasi on tähän mennessä ehtinyt kertyä?

Ei mitään käsitystä. Poijukeikkoja ei lasketa eikä mitään mutakylpyjä salon joessa. Tässä koneessa on nyt parisataa omaa sukellusta, ja ajalta ennen P3 kurssia on toinen mokoma. Ensimmäinen lokikirja on kyllä tallella, seuraava hävinnyt ja pari vihkoa on missä on lokin pitämistä aloiteltu uudelleen… Vinkki P1-kurssilaisille, pidä lokia…

Mitä sukeltamiseen liittyviä kursseja olet käynyt?

P1, P2, Nitrox, P3, M1 ja tällä hetkellä Advanced Recreational Trimix. Tuli kerran oltua jääsukelluskurssillakin, kun sen jälkeen lähdettiin sukeltamaan. Korttia tai kurssimerkintää tuskin tuli. Ei sitä tähdillä sukelleta…

Onko sinulla joku suosikkikohde, jossa haluat sukeltaa aina uudelleen?

Yksi (maa) tuli jo yllä mainittua. M451 olisi kiva päästä uudelleen. SS Norge voisi olla kiva uusia. Illo ja Ladoga houkuttelee myös uudelleen ja uudelleen.

Mitkä ovat seuraavat sukeltamiseen liittyvät suunnitelmasi?

Ahvenanmaa. Kotkan edustalla ja Porkkalassa olisi nähtävää. Mites olis Malta? On muuten yksi kurssikin mielessä….

Mitä muuta harrastat?

Nuorimman kanssa norpissa, talvisin pöllinkantoa ja keväisin puutarhan laajennusta.

– Simppuposti 5 / 2018