Nummijärven pelastusharjoitus

Sunnuntaina 25.9.2022 Nummijärvellä pidettiin pelastusharjoitus.

Harjoitukseen kuului sukeltajan nostaminen pintaan 5 metrin syvyydestä, kuljetus rantaan ja PPE (lisähapella jos oli DAN kurssi käytynä). Suoritus tehtiin yhtenä kokonaisuutena, jotta sai todellisen kuvan miten raskasta sukellusparin pelastaminen voi olla.

Harjoitukseen osallistui M1 ja M2 cross-over kouluttajakurssien oppilaita, jotka kokivat harjoitteen erittäin hyödylliseksi:

”Tämän tyyppisestä pelastusharjoituksesta olisi hyvä luoda vaikka joka vuotinen perinne. Näin tärkeää taitoa tulisi harjoiteltula lähempänä todellista avovesi olosuhdetta. Useimmiten treenataan pelastamista hallissa ja elvytystä kurssin yhteydessä Pumpulla?”

”Olihan se kova suoritus ja hyvää kertausta olla vuorotellen kaikissa rooleissa: tajuton sukeltaja, pelastaja, avustaja, sukellusvanhin, pintapelastaja.
Mukava ja aika rankkakin iltapäivä hyvässä seurassa tärkeän asian äärellä. Kiitos kaikille osallistujille ja seuralle järjestelyistä.”

”Kokonaisuutena suoritettu harjoitus on hyvä koska siinä näkee sen kuinka raskas ja haasteellin sukeltajan pelastaminen on. Itse tein alku vuodesta saman harjoituksen jo, silti oli mukavaa päästä tekemään se uudestaan ja kertaamaan asioita. Suosittelen kaikkia käymään kyseisen harjoituksen vaikka vaan mielenkiinnosta.”

”Hyvä harjoitus ja hyvin toteutettu. Näit asioita olis ihan hyvä harjotella vuosittain. Ei todellakaan helppo juttu. Hyvästä kunnosta ei oo haittaa, on aika raskas homma.”

— Marko Niinistö 25.9.2022