Henkilöesittelyssä Jaska Viherkari

Koska olet aloittanut sukellusharrastuksen?

Sellainen kuutti/norppa sukeltelu, esineiden haku pohjasta ja vedenalaisen maailman ihmettely on lapsena ollut suosikkiharrastukseni. Toki tällaista ”virallista” ohjattua toimintaa se ei ollut.

Laitesukelluksen olen aloittanut myöhemmin Otaniemessä teekkareiden PSK Kuplan kautta 2009 tai jotain sinne päin.

Mikä herätti kiinnostuksesi lajia kohtaan ja miten päädyit mukaan Simppujen toimintaan?

Lasten myötä tuli nyt paluu rakkaan tekemisen piiriin.

Mikä sukeltamisessa on parasta?

Paras on kyllä vaikea sanoa. Ja kysymyksenkin voi tulkita monella tavalla. Puhutaanko sukeltamisesta veden alla olemisena vai lajista harrastuksena. Ylipäätään vesi on elementtinä mahtava. Rauhoittava ja painottomuus sekä kolmiulotteisesti liikkuminen on upeaa. Taas lajina, niin sen monipuolisuus. Sopii niin monen ikäiselle, kuntoiselle, jne. Saman harrastuksen alla on niin lasten kanssa leppoisa snorklaaminen, kuin sitten vaativa tekniikkasukellus tai vapaasukellus.

Mitä sukeltamiseen liittyviä kursseja olet käynyt?

P2, kuivapuku, rescue diver. Ei nyt tule mieleen muuta…

Kuinka monta sukellusta lokikirjaasi on ehtinyt kertyä?

Purjehdus on ollut itsellä kesälajina ja kun kisoja on sen verran paljon, niin ei useampaan aikaa vievään kesälajiin ole ehtinyt. Varsinaisessa huvikseen laitesukeltamisessa  itsellä oli tässä aika pitkä tauko ja kirjakin on muuttojen ja vuosien myötä jossain niin hyvässä tallessa, että tarkkaa lukua en pysty edes lunttaamaan. Joka vuosi on toki vedessä tullut käytyä, kun on veneen pohja tarvinnut pestä ennen kisoja tai pudonneita silmälaseja etsiä, mutta noiden 10-30m sukellusten määrä ei ole erityisen suuri. Joitakin kymmeniä ja viimeisimmästä tässä jo hetki.

Mikä on paras tai mielenkiintoisin sukelluskokemuksesi tähän mennessä?

Park Victory ensimmäisen kerran P1 kurssin jälkeen on jättänyt vahvan muiston.

Onko sinulle muodostunut jokin suosikkikohde, jossa sukellat mielellään uudestaankin?

Ei oikeastaan. Pidän ylipäätään veden alla olemisesta itsessään. Mutta hylyt on hienoja ja veden alla on kiva nähdäkin, niin onhan Utö siitä kiva.

Mitkä ovat seuraavat sukeltamiseen liittyvät suunnitelmasi?

Vanhin lapseni on kohta laitesukellusiässä, niin sitä myötä ehkä tämä laitesukelluspuolikin itsellä aktivoituu.

Onko sinulla joku haave tai toive kohteesta, jonne ehdottomasti haluaisit päästä sukeltamaan?

Norjaan olisi kiva mennä. Kuplan aikana piti, mutta lähipiirissä tapahtui vakava sairastuminen reissun ajankohtaan, niin jäi silloin väliin.

Mitä odotat seuran hallituksessa mukana olemiselta?

Tämän nuorisopuolen ylläpitämistä ja eteenpäin viemistä. Ollut omille lapsille ihan huippu harrastus ja haluan mahdollistaa sitä sekä heille että muille.

Mitä muuta kuin sukeltamista harrastat?

Purjehdusta tulee siis ihan kisamielessäkin tehtyä. Salibandy on ollut erittäin tärkeä ja sen piirissä on tullut tehtyä kaikkea niin pelaamista, valmentamista, tuomarointia kuin varustepuoltakin. Nykyisin toki lähinnä kuntoilu mielessä höntsäämistä ja lasten valmentamista.

– Simpputiedote 2/2024